MijnGeldzaken.nl maakt gebruik van cookies – Klik voor meer informatie Accepteren

Vragen over hypotheek en wonen

 Alle vragen

Is het verstandig om mijn hypotheek eerder af te lossen?

In het algemeen geldt dat het aflossen van een hypotheek een goed idee kan zijn als u weinig voordeel geniet van uw hypotheekrenteaftrek. Dit is vooral het geval bij een laag inkomen waardoor u in een lage schaal voor de inkomstenbelasting valt. Door uw hypotheek af te lossen worden uw uitgaven per maand verlaagd. Als u tijdens uw pensioen ziet dat uw inkomsten onvoldoende zijn voor uw uitgaven dan is het aflossen van uw hypotheek dus zeker interessant. Wat het vervroegd aflossen van uw hypotheek voor u voor gevolgen heeft voor uw toekomstige situatie kunt u zien in MijnGeldzaken.nl. Bij Mijn Planning kunt u dan het verschil met uw huidige situatie evalueren.

Bereken gedetailleerd uw persoonlijke situatie inclusief fiscale gevolgen voor en na het aflossen van uw hypotheek in het platform MijnGeldzaken.nl. Het platform beschikt over professionele rekeninstrumenten die ook financieel adviseurs van banken gebruiken. Maak nu een gratis account aan voor MijnGeldzaken.nl en bereken alles.  Start hier! Wat is mijn maximale hypotheek?

 Ik wil mijn kinderen helpen met een huis kopen. Hoe kan dat het best?

 Kan ik in mijn huis blijven wonen na mijn scheiding?

 Wat is consequentie van een mogelijke verandering in de hypotheekrente aftrek?

 Wij hebben een hypotheek tegen 5,85% met 10 jaar vast. Daaraan gekoppeld een bankspaarrekening - die in 30 jaar hetzelfde bedrag moet opleveren. Als wij nu besluiten om af te gaan lossen: wat gebeurt er met de bankspaarrekening?

Gratis huishoudboekje en financieel plan!

Maak een gratis account aan in het onafhankelijke platform MijnGeldzaken.nl.

GRATIS financieel plan

Start nu!