MijnGeldzaken.nl maakt gebruik van cookies – Klik voor meer informatie Accepteren

Vragen over belasting

 Alle vragen

Te laat voor belastingaangifte, wat nu?

Je moet voor 1 mei aangifte doen. Maar wat als je dit bent vergeten? Vijf mogelijkheden voor wie over de deadline van belastingaangifte heen gaat.

1) Uitstel aanvragen

Je kunt uitstel aanvragen tot 1 mei. Dan kun je tot 1 september uitstel krijgen om de aangifte te doen. Dit doe je met je DigiD op de site van de Belastingdienst. Na 1 mei lukt dit in principe niet meer, maar je kunt het nog proberen met een goede reden bij de Belastingdienst.

2) Net te laat

Ben je net te laat (paar dagen), dan zal er geen man over boord zijn. Doe gewoon z.s.m. je aangifte. Zeker als het de eerste keer is zal er niet direct een boete volgen.

3) Echt te laat

Ben je weken-maanden te laat, dan kan de fiscus een verzuimboete van 385 euro opleggen. Bij herhaaldelijk te laat aangifte doen, kan deze boete oplopen tot 5.514 euro.

4) Vergrijpboete

Als je opzettelijk verkeerde aangifte doet dan volgt er een vergrijpboete. Deze is afhankelijk van de situatie, maar is bij bijvoorbeeld zwart sparen 150 procent van de belasting die opzettelijk is ontweken. En die belasting moet je natuurlijk alsnog betalen.

5) Bij weigering aangifte

Als je weigert aangifte te doen dan legt de fiscus een ambtshalve aanslag op. Het zal je niet verbazen dat deze hoog uit kan vallen. 

 

Maak nu een gratis account aan voor MijnGeldzaken.nl en bereken alles.  Start hier! Belastingtips 2022 voor 2023 aangifte

 Is het verstandig om een lijfrenteverzekering af te sluiten?

 Hoeveel belasting moet ik betalen over een erfenis?

 Wat is een bijleenregeling?

 Mijn inkomen fluctueert erg. Kan ik dit middelen bij de belasting over een aantal jaren?

Gratis huishoudboekje en financieel plan!

Maak een gratis account aan in het onafhankelijke platform MijnGeldzaken.nl.

GRATIS financieel plan

Start nu!