MijnGeldzaken.nl maakt gebruik van cookies – Klik voor meer informatie Accepteren

Vragen over hypotheek en wonen

 Alle vragen

Ik heb overwaarde op mijn huis, wat kan ik daarmee?

Van overwaarde is sprake wanneer uw huis voor een hoger bedrag verkocht kan worden dan de hypotheek die u op het huis heeft. U kunt zich afvragen of de overwaarde op uw huis er ook nog is op lange termijn. Is dat het geval dan is het misschien interessant voor u om een extra hypotheek te nemen op uw huis. Dat kan alleen als uw inkomen voldoende is om de lasten (aflossing en rente) van die hypotheekverhoging te betalen. Door een aanpassing van de hypotheek in te voeren, kunt u de gevolgen zien bij Mijn Planning. De rente over de nieuwe hypotheek is alleen aftrekbaar van de belasting indien de lening wordt gebruikt om onderhoud en of verbetering van de woning te betalen.

Heeft u nog geen account voor MijnGeldzaken.nl?  Start dan nu gratis! Kan ik een extra hypotheek nemen voor een verbouwing?

 Wij hebben een hypotheek tegen 5,85% met 10 jaar vast. Daaraan gekoppeld een bankspaarrekening - die in 30 jaar hetzelfde bedrag moet opleveren. Als wij nu besluiten om af te gaan lossen - wat gebeurt er met de bankspaarrekening?

 Is het voor mij voordeliger om een hypotheek via een familielid te nemen?

 Wat kost het onderhoud van een huis?

 Moet ik mijn hypotheek aflossen? Of kan ik mijn geld beter op een andere manier gebruiken?

Gratis huishoudboekje en financieel plan!

Maak een gratis account aan in het onafhankelijke platform MijnGeldzaken.nl.

GRATIS financieel plan

Start nu!