MijnGeldzaken.nl maakt gebruik van cookies – Klik voor meer informatie Accepteren

Vragen over hypotheek en wonen

 Alle vragen

Ik wil mijn huis verkopen, maar weet nu al dat ik dan een restschuld over hou. Kan ik die meefinancieren in een nieuwe hypotheek?

U heeft restschuld als uw woning bij verkoop minder oplevert dan uw openstaande hypotheekschuld op het moment van de verkoop. U mag een eventuele restschuld meefinancieren als u een nieuwe woning koopt.  

De rente die u betaalt over de financiering van deze restschuld is gedurende 15 jaar aftrekbaar (ook als u gaat huren), mits die restschuld tussen 29 oktober 2012 en 1 januari 2018 is ontstaan. Hoewel u in dit opzicht door de overheid wordt geholpen, zijn de meeste geldverstrekkers terughoudend in het meefinancieren van een restschuld. U kunt het beste een onafhankelijk adviseur raadplegen om de mogelijkheden te onderzoeken.

Tip!: Bereken eerst gedetailleerd uw persoonlijke nieuwe situatie inclusief fiscale gevolgen in het platform MijnGeldzaken.nl. Het platform beschikt over professionele rekeninstrumenten die ook financieel adviseurs van banken gebruiken. Deze worden gratis aan u ter beschikking gesteld zodat u goed voorbereid een gesprek kunt aangaan met een adviseur. U kunt gratis een account aanmaken voor MijnGeldzaken.nl.  Start hier! Waarom online hypotheekadvies via MijnGeldzaken.nl en niet via bijvoorbeeld ABN-AMRO?

 Ik heb overwaarde op mijn huis, wat kan ik daarmee?

 Ik wil mijn kinderen helpen met een huis kopen. Hoe kan dat het best?

 Wat is de beste hypotheek en wat zijn de rentes op dit moment?

 Wat kost het onderhoud van een huis?

Gratis huishoudboekje en financieel plan!

Maak een gratis account aan in het onafhankelijke platform MijnGeldzaken.nl.

GRATIS financieel plan

Start nu!