MijnGeldzaken.nl maakt gebruik van cookies – Klik voor meer informatie Accepteren

Vragen over hypotheek en wonen

 Alle vragen

Moet ik mijn hypotheek aflossen? Of kan ik mijn geld beter op een andere manier gebruiken?

Dat is afhankelijk van uw persoonlijke situatie en uw voorkeuren. Als u tegelijkertijd een behoorlijk saldo op een spaarrekening heeft terwijl u ook rente betaalt over een hypotheek, dan is het al gauw financieel interessant om af te lossen. De netto rente die de hypotheek u kost is vaak hoger dan het netto rendement op uw spaarrekening. Dat is echter niet het hele verhaal. Het is namelijk ook goed om vrij opneembaar spaar- en beleggingstegoed te hebben. U heeft dan "de handen vrij" om een eventueel probleem op te lossen of een wens uit te voeren.

Het is ook handig om naar de toekomst te kijken: wat is uw situatie tijdens uw pensioen? Heeft u dan voldoende inkomen of moet u gaan interen op uw spaargeld. Dan is het wellicht een beter idee om niet af te lossen. Of aflossen voor u interessant is kunt u goed bekijken door een account aan te maken in MijnGeldzaken.nl. U ziet dan niet alleen de voordelen van het aflossen nu, maar ook in de toekomst. Dit alles in relatie tot uw andere plannen als bijvoorbeeld het laten studeren van uw kinderen of het eerder stoppen met werken.

TIP: Bereken gedetailleerd uw persoonlijke situatie inclusief fiscale gevolgen in het platform MijnGeldzaken.nl. Het platform beschikt over professionele rekeninstrumenten die ook financieel adviseurs van banken gebruiken. Deze worden gratis aan u ter beschikking gesteld. Maak nu een account aan voor MijnGeldzaken.nl. Start hier! Ik wil mijn kinderen helpen met een huis kopen. Hoe kan dat het best?

 Ik heb overwaarde op mijn huis, wat kan ik daarmee?

 Wat is de beste hypotheek en wat zijn de rentes op dit moment?

 Is het verstandiger om te gaan huren of om te kopen?

 Kan ik als zzp'r een hypotheek krijgen?

Gratis huishoudboekje en financieel plan!

Maak een gratis account aan in het onafhankelijke platform MijnGeldzaken.nl.

GRATIS financieel plan

Start nu!