MijnGeldzaken.nl maakt gebruik van cookies – Klik voor meer informatie Accepteren

Vragen over hypotheek en wonen

 Alle vragen

Waar moet ik op letten bij het kopen van een huis?

Let op de bijkomende kosten zoals notaris- en advieskosten. Het is van belang om bij de aankoop van de woning een voorbehoud te maken om de koop te kunnen ontbinden als u de financiering niet rond krijgt. Dit heet "voorbehoud van financiering koopsom plus kosten". 

Er zijn meer valkuilen. We zetten een aantal tips op een rijtje om die te omzeilen:

1. Loop geen onverantwoord financieel risico. Maak een goed financieel overzicht. Wees realistisch over de verkoop van uw eventuele oude woning en over de kosten voor het opknappen of moderniseren van de nieuwe woning.

2. Weet wat u wilt. Zet op papier waar de woning zeker aan moet voldoen en wat gewenst is, maar niet noodzakelijk (uw minimale eisen en overige wensen). Bepaal ook wat u bereid bent te betalen voor uw extra wensen, zoals een garage, een extra slaapkamer of een serre. Kijk op huizensites of uw wensenpakket realistisch is of vraag het een makelaar.

3. Bekijk het van een technische kant. Uw gevoel is belangrijk maar zorg er ook voor dat u een goed beeld heeft of er technisch wat aan de woning schort. De verkoper heeft de plicht u serieuze gebreken te melden, maar voorkomen is beter dan genezen. Eventueel kunt u een bouwtechnische keuring laten uitvoeren als u een woning serieus wilt. Via Google krijgt u een lang aanbod van bedrijven die ze voor u kunnen verzorgen. Kijk eventueel ook eens op Vereniging Eigen Huis voor een stappenplan.

 

Bereken gedetailleerd uw persoonlijke situatie inclusief fiscale gevolgen voor en na het kopen van een huis in het platform MijnGeldzaken.nl. Het platform beschikt over professionele rekeninstrumenten die ook financieel adviseurs van banken gebruiken. Deze worden gratis aan u ter beschikking gesteld.  

Bekijk hier alle mogelijkheden van mijnGeldzaken.nl en maak een gratis account aan!

  Ik wil mijn kinderen helpen met een huis kopen. Hoe kan dat het best?

 Is het verstandiger om te gaan huren of om te kopen?

 Waarom online hypotheekadvies via MijnGeldzaken.nl en niet via bijvoorbeeld ABN-AMRO?

 Wat is de beste hypotheek voor mij?

 Wat is consequentie van een mogelijke verandering in de hypotheekrente aftrek?

Gratis huishoudboekje en financieel plan!

Maak een gratis account aan in het onafhankelijke platform MijnGeldzaken.nl.

GRATIS financieel plan

Start nu!