MijnGeldzaken.nl maakt gebruik van cookies – Klik voor meer informatie Accepteren

Vragen over over mijngeldzaken.nl

 Alle vragen

Huishoudboekje - Hoe spaarrekening toevoegen bij PSD2?

Helaas is het niet mogelijk om via PSD2 spaarrekeningen automatisch in te lezen. Banken zijn niet verplicht om deze gegevens te verstrekken. Het bijhouden van spaarrekening in MijnGeldzaken kan op twee manieren:
 
  1. Handmatig inlezen bestand: Bij de meeste banken kunt u een .csv bestand downloaden met transacties van de spaarrekening. Deze bestanden kunnen vaak ingelezen worden in MijnGeldzaken via de methode van handmatig bijwerken.
  2. Importeerregel aanmaken: Af- en bijboekingen van een spaarrekening verlopen meestal via één betaalrekening. Door de spaarrekening aan te maken in MijnGeldzaken en een importeerregel toe te voegen, worden de af en bijboekingen die via de betaalrekening lopen automatisch verwerkt. Helaas worden de renteboekingen dan niet verwerkt en deze zult u dan nog handmatig moeten toevoegen.

 

Spaarrekening bijwerken via importeerregel
Doorloop de volgende stappen (alleen te gebruiken bij een koper of zilver abonnement)
 
  • Zorg dat u een spaarrekening hebt toegevoegd. Dit kunt u doen door een een kasrekening aan te maken, die dan nu een spaarrekening wordt. Dit kunt u doen bij Rekeningen (radartje) en dan rechtsboven te kiezen voor juiste wijze van toevoegen rekening.
  • Stel het saldo van uw spaarrekening op een juiste wijze in. Dit doet u bij instellingen (poppetje linksboven). Ga dan naar tabblad saldo en stel het saldo in.
  • Ga nu naar instellingen en dan importeerregels. U gaat nu aangeven dat voor transacties die van of naar uw spaarrekening gaan deze transacties worden gecategoriseerd als bijvoorbeeld interne overboeking en dat automatisch ook een transactie wordt gemaakt op uw spaarrekening.
  •  Transacties van en naar een spaarrekening hebben meestal een vaste omschrijving. Die omschrijving gebruikt u om de transactie te categoriseren en om een extra transactie aan te maken op uw spaarrekening.
  • Klik daarna op volgende stap en geef hier aan wat er met de transactie moet gebeuren. U categoriseert deze bijvoorbeeld als Sparen / beleggen. (Deze categorie heb ik bij instellingen ook uitgeschakeld zodat deze transacties niet als inkomsten en uitgaven worden meegenomen in mijn overzichten. Tenslotte zijn het niet echt inkomsten en uitgaven.Voor de categorie Interne overboekingen, doen we dit al standaard.) Sla de importeerregel op en voortaan worden betreffende transacties automatisch aangemaakt en gecategoriseerd. Loonstrookjes - Waar vind ik mijn loonstrookje?

 Huishoudboekje - Aantal rekeningen beheren

 Advies - Hoe verzilver ik mijn adviesvoucher?

 Huishoudboekje: Wat doet de Nibud-vergelijking?

 Algemeen - Wie zitten er achter MijnGeldzaken.nl?

Gratis huishoudboekje en financieel plan!

Maak een gratis account aan in het onafhankelijke platform MijnGeldzaken.nl.

GRATIS financieel plan

Start nu!