MijnGeldzaken.nl maakt gebruik van cookies – Klik voor meer informatie Accepteren

Vragen over over mijngeldzaken.nl

 Alle vragen

Huishoudboekje: Wat doet de Nibud-vergelijking?

In MijnGeldzaken.nl is het mogelijk om je werkelijke uitgaven te vergelijken met de Nibud referentiecijfers. Dit zijn de uitgaven van vergelijkbare huishoudens zoals die van u. Daarbij wordt uitgegaan van huishoudens met een vergelijkbaar netto inkomen, woonsituatie en gezinssamenstelling. MijnGeldzaken.nl zet uw werkelijke uitgaven naast deze Nibud-waarden en laat zien waar u dus mogelijk kunt besparen. 

MijnGeldzaken.nl beaseert uw waarden op basis van uw gemiddelde inkomen in het huishoudboekje ( u kunt dit aanpassen bij de vergelijker) en de ingevoerde gegevens bij het onderdeel 'Mijn Planning'. Zorg er dus voor dat u bij dit onderdeel de juiste gezinssamenstelling en woonsituatie heeft ingevoerd voor een juiste berekening. Ook het bezit van een auto kan bij 'Mijn Planning / Mijn Bezttingen' toegevoegd worden.

U kunt naast uw werkelijke uitgaven ook het door ingestelde budget vergelijken met deze referentiecijfers. Daarbij kunt u kiezen voor Standaard (gemiddeld euitgaven van vergelijkbare huishoudens) en basis (de minimale uitgaven volgens Nibud voor een vergelijkbaar huishouden).

Hebt u eigen categorieën in MijnGeldzaken, dan worden deze niet automatisch gekoppeld aan de categorie van Nibud. U kunt dit eenmalig zelf doen via de betreffende functie op de Nibud pagina nadat u een eerste berekening hebt uitgevoerd. Voortaan zullen uw eigen categorieën dan ook vergeleken worden met de overeenkomstige Nibud-waarden.

Bekijk ook  het filmpje Huishoudboekje PSD2 - Mijn transacties worden via PSD2 niet (goed) gecategoriseerd.

 Algemeen - Wie zitten er achter MijnGeldzaken.nl?

 Planning - Hoe start ik met een financieel plan?

 Algemeen - Hoe verander ik mijn e-mailadres?

 Huishoudboekje - Welke categorieën zijn vaste lasten?

Gratis huishoudboekje en financieel plan!

Maak een gratis account aan in het onafhankelijke platform MijnGeldzaken.nl.

GRATIS financieel plan

Start nu!