MijnGeldzaken.nl maakt gebruik van cookies – Klik voor meer informatie Accepteren

Vragen over over mijngeldzaken.nl

 Alle vragen

Planning - Hoe gaat MijnGeldzaken.nl om met inflatie?

Inflatie is het in waarde afnemen van geld. Koop je nu voor 2 euro een brood dan is dit over bijvoorbeeld 15 jaar 3 euro. In MijnGeldzaken.nl compenseren we niet met betrekking tot uw verwachting ten aanzien van de inflatie. We gaan er vanuit dat uw inkomsten minimaal in lijn blijven met de verwachte stijging van de uitgaven door inflatie. Dit geldt dus ook voor uw inkomen tijdens uw pensioen.

Stijgt uw inkomen harder dan de inflatie dan kunt u een verwacht nieuw salaris invoeren, maar het is dan wel wenselijk om daarvan af te trekken het deel van de verhoging die verband houdt met de inflatie.

Bij het opgeven van rente en dividend op vermogen is het ook verstandig om daar het inflatiepercentage vanaf te trekken. Heeft u bijvoorbeeld een verwachting van 2% rente en een verwachting van 0,8% inflatie, dan is het verstandig om 1,2% rente in te voeren.

Heeft u goederen die naar uw verwachting in waarde gaan stijgen. Bijvoorbeeld kunst of uw huis, dan kunt u op het kaartje van uw bezit deze verwachte stijging (of daling) wel toevoegen. Compenseer dit dan ook met uw verwachting ten aanzien van de inflatie.

Lees ook het blogartikel over inflatie: Budgetteren in tijden van inflatie

Maak nu een gratis account aan voor MijnGeldzaken.nl en bereken alles.  Start hier! Planning - Ik heb een spaarhypotheek, maar mijn spaarproduct wordt niet getoond. Hoe kan dat?

 Advies - Hoe verzilver ik mijn adviesvoucher?

 Algemeen - Hoe verander ik mijn e-mailadres?

 Huishoudboekje - Aantal rekeningen beheren

 Huishoudboekje - Grip van ABNAMRO stopt ermee. Kan ik overstappen?

Gratis huishoudboekje en financieel plan!

Maak een gratis account aan in het onafhankelijke platform MijnGeldzaken.nl.

GRATIS financieel plan

Start nu!