MijnGeldzaken.nl maakt gebruik van cookies – Klik voor meer informatie Accepteren

Vragen over over mijngeldzaken.nl

 Alle vragen

Planning - Hoeveel geef ik uit aan levensonderhoud?

MijnGeldzaken.nl biedt u diverse mogelijkheden om uw uitgaven aan levensonderhoud te berekenen. Een goede financiële planning voor de toekomst maken start bij het goed bepalen van uw uitgaven aan levensonderhoud. 

Het inschatten van de jaarlijkse uitgave aan levensonderhoud is best lastig, maar wel erg belangrijk voor een juiste weergave van uw financiële toekomst. Op het kaartje 'Levensonderhoud' in MijnGeldzaken.nl dient u bij het bedrag al uw jaarlijkse uitgaven mee te nemen die niet op een andere manier zijn verwerkt bij 'Mijn bezittingen'. Het betreft hier dus uw uitgaven aan eten, vakanties, benzine etc. Dus niet uw woonlasten (hypotheek of huur) en verzekeringspremies die u al heeft ingevoerd op het kaartje huur of hypotheek en bij verzekeringen. Belangrijk is dat uw totale uitgaven zoals te zien is in uw planning een goede inschatting is van uw werkelijke jaarlijkse uitgaven.

MijnGeldzaken.nl helpt u op twee manieren om de juiste waarde van uw uitgaven te bepalen. 

1) Controleer of het bedrag dat u jaarlijks spaart ongeveer klopt

MijnGeldzaken.nl gaat er vanuit dat als u jaarlijks geld overhoudt (u geeft minder uit dan dat er binnenkomt) dat dit bedrag wordt gespaard. Komt u geld tekort dan neemt u dit op van uw spaar- en beleggingstegoeden. 

Ga nu naar 'Mijn Planning / Plan in detail'. Bekijk daar hoeveel u jaarlijks spaart. U kunt dit bedrag aflezen in de grafiek (in onderstaande afbeelding weergegeven met de gele pijlen). Klikt u op de grafiek dan wordt dit bedrag ook links weergegeven in de financiële onderbouwing. Komt dit bedrag ongeveer overeen met de werkelijkheid, dan heeft u een juiste inschatting gemaakt van de hoogte van uw uitgaven. Spaart u meer dan u werkelijk doet, dan dient u uw uitgaven aan levensonderhoud te verhogen. Spaart u in werkelijkheid meer dan in uw planning wordt aangegeven dan dient u uw uitgaven aan levensonderhoud te verlagen.

Het bedrag dat u jaarlijks spaart wordt toegevoegd aan het het saldo van uw spaar- en beleggingstegoeden.

2) Vergelijk uw werkelijke uitgaven 

U kunt uw uitgaven aan levensonderhoud ook bekijken in het 'Huishoudboekje'. Deze geeft u een beeld van uw werkelijke inkomsten en uitgaven.

Importeer daarvoor de transacties van al uw betaalrekeningen. Dit kan via PSD2 of door transacties te downloaden bij de bank. Meer uitleg hierover vindt u in de help van het huishoudboekje. Bij het importeren van de transacties worden deze voor een groot deel automatisch gecategoriseerd. Via PSD2 voor 90% (bijvoorbeeld in uitgaven aan kleding, boodschappen, energie). Transacties die niet gecategoriseerd kunnen worden, kunt u zelf categoriseren.

Maak nu een gratis account aan voor MijnGeldzaken.nl en bereken alles.  Start hier! Huishoudboekje - Welk online huishoudboekje is het beste?

 Ondersteunt MijnGeldzaken.nl PSD2?

 Algemeen - Hoe kan ik mijn abonnement stoppen?

 Algemeen - Hoe verander ik mijn e-mailadres?

 Advies - Hoe werkt de online advieskamer

Gratis huishoudboekje en financieel plan!

Maak een gratis account aan in het onafhankelijke platform MijnGeldzaken.nl.

GRATIS financieel plan

Start nu!