MijnGeldzaken.nl maakt gebruik van cookies – Klik voor meer informatie Accepteren

Vragen over over mijngeldzaken.nl

 Alle vragen

Planning - Waarom neemt mijn vermogen zo sterk toe in de spaar- en beleggingsgrafiek?

MijnGeldzaken.nl gaat uit van het sparen / ontsparen principe. Dit betekent dat als u per jaar meer inkomen heeft dan u uitgeeft, u per jaar geld spaart. Het saldo op uw spaarrekeningen zal dus toenemen. U ziet dan een stijgende lijn bij uw spaar- en beleggingstegoeden. Dit wordt ook weergegeven naast de grafiek bij 'Mijn Planning'.

Komt het bedrag dat u jaarlijks spaart in MijnGeldzaken.nl niet overeen met uw werkelijke spaarbedrag, dan dient u de ingevoerde uitgaven te verhogen of te verlagen. Dit kan bijvoorbeeld via het kaartje levensonderhoud bij Mijn Bezittingen.

Vaak schatten mensen de uitgaven aan levensonderhoud te laag in. Een makkelijke controle is om te kijken in uw huishoudboekje. Kijk daar naar de gemiddelde uitgaven en haal daar de kosten vanaf aan hypotheek/rente vanaf (deze hebt u tenslotte al apart verwerkt op een kaartje bij Mijn Bezittingen). Wat u ook kunt doen is kijken naar de financiële onderbouwing in 'Mijn PLanning in detail' (klik op de grafiek en u ziet links in cijfers de berekening). U ziet daar onderaan het bedrag dat u jaarlijks spaart of juist onttrekt van uw spaar- en beleggingstegoeden. Klopt dit bedrag niet (u spaart bijvoorbeeld per jaar minder dan hier wordt berekend) dan dient u dus uw uitgaven in het onderdeel Mijn Bezittingen aan te passen. U gaat dan naar uitgaven en past het kaartje levensonderhoud aan zodat het jaarlijkse spaarbedrag meer in lijn komt met de realiteit.

Het huishoudboekje heeft uitgebreide mogelijkheden om uw uitgaven te analyseren. U kunt daar ook uw uitgaven vergelijken met de Nibud-waarden. Dit zijn de uitgaven die vergelijkbare huishoudens hebben. Zo krijgt u ook een goed beeld waarop u zou kunnen besparen. Algemeen - Hoe verander ik mijn e-mailadres?

 Planning - Hoe gaat MijnGeldzaken.nl om met inflatie?

 Planning - Ik heb een spaarhypotheek, maar mijn spaarproduct wordt niet getoond. Hoe kan dat?

 Huishoudboekje: Wat doet de Nibud-vergelijking?

 Hoe haal ik meer dan 3 maanden historie op via PSD2 methode?

Gratis huishoudboekje en financieel plan!

Maak een gratis account aan in het onafhankelijke platform MijnGeldzaken.nl.

GRATIS financieel plan

Start nu!