MijnGeldzaken.nl maakt gebruik van cookies – Klik voor meer informatie Accepteren

Vragen over overig

 Alle vragen

Financieel Fit of Aandachtgesprek, is dat wat voor mij?

U ziet tegenwoordig veel reclames van bedrijven als Aegon en ING met de mogelijkheid om een gratis 'Financieel Fit' of een 'Aandachtgesprek' te hebben. Dit is een nieuwe manier van de banken en verzekeraars om met u in contact te komen, hun dossier over u aan te vullen en te kijken of er mogelijkheden zijn om nieuwe producten aan u te verkopen.

De 'Financieel Fit'of 'Aandachtgesprekken' wekken de verwachting alsof u gratis financieel advies gaat krijgen, maar dat is niet zo. Dat is zelfs bij wet verboden en staat ook altijd nadrukkelijk vermeld bij de uitnodiging die u krijgt. Ook de medewerker met wie u gaat praten heeft in de meeste gevallen daar niet de vereiste diploma's voor.

Een 'Financieel Fit' gesprek of een 'Aandachtsgeprek' is puur bedoeld als een korte inventarisatie. ING gebruikt daarvoor ook een eigen online inventarisatiemogelijkheid. Deze financieel fit inventarisatie is er vooral op gericht om te kijken of er mogelijkheden zijn om aan u een nader advies-traject te verkopen of een financieel product.

MijnGeldzaken.nl waardeert het inititiatief van banken en verzekeraars om een dialoog met de klant aan te gaan, maar we zien dit toch vooral als een manier om meer gegevens van klanten te krijgen om op die manier meer eigen producten te kunnen verkopen. Van een onafhankelijk adviestraject is geen sprake. Daarnaast zijn de instrumenten die aan consumenten worden geboden nog erg beperkt. Deze staan in geen verhouding tot wat MijnGeldzaken.nl biedt.

Naar onze mening is het verstandiger om het uur dat een financieel fit gesprek vaak duurt te steken in het aanmaken van een gratis account bij MijnGeldzaken.nl. U heeft dan direct een compleet inzicht in uw situatie en kunt dit levenslang gebruiken. Advies nodig naar aanleiding van uw plan? Dat kan onafhankelijk bij één van de aangesloten adviseurs. Het advies bij MijnGeldzaken.nl is bovendien nog goedkoper ook dan bij bijvoorbeeld ING of Aegon.

Maak hier een GRATIS account bij het onafhankelijke adviesplatform MijnGeldzaken.nl aan en zie direct hoe financieel gezond u echt bent. Start hier!

 

  Wat is beter een online huishoudboekje of een papieren kasboek?

 Kan ik luxer leven of moet ik juist gaan sparen?

 Ik heb beroepsmatig interesse in een opleiding financiële planning, waar doe je dat?

 Wanneer is het interessant om een vaste financieel adviseur te nemen?

 Kan ik snel bij mijn geld in geval van nood?

Gratis huishoudboekje

Maak een gratis account aan in het onafhankelijke platform MijnGeldzaken.nl.

GRATIS

Start nu!