MijnGeldzaken.nl maakt gebruik van cookies – Klik voor meer informatie Accepteren

Vragen over vermogensbeheer

 Alle vragen

Ik hou jaarlijks geld over, wat kan ik daar het beste mee doen

In eerste instantie is het goed om een buffer te hebben voor onvoorziene uitgaven. Hoeveel daarvoor voldoende is, verschilt per persoon. Een vuistregel is om de vaste uitgaven van 6 maanden uit een buffer te kunnen betalen. Als u meer geld heeft dan de minimale buffer, dan kunt u kijken of u daar meer risico mee wilt lopen om zo een hoger rendement te halen. Helaas heeft MijnGeldzaken.nl niet de gouden tip om meer rendement te halen uit uw vermogen. Wel is het van belang om uw risico's goed te spreiden en uw beleggingen aan te laten sluiten bij uw persoonlijke situatie.

Wij raden u aan om zeer kritisch te zijn bij de aankoop van financiële producten. Als stelregel kunt u gerust aannemen dat een hoog rendement ook altijd gepaard gaat met een hoog risico. Beleggingsfondsen hebben vaak hoge kosten die niet altijd een beter rendement bieden. Gewoon direct beleggen in een indexfonds kan een stuk voordeliger zijn. Bij spaar- en beleggingstegoeden van meer dan €75.000 raden wij u aan om professioneel advies in te winnen. 

MijnGeldzaken.nl toont uw persoonlijke situatie.Heeft u nog geen account? Start dan nu gratis! Ik heb een woekerpolis, wat kan ik daaraan doen?

 Welke financiële producten maken mij rijk?

 Haal ik voldoende rendement uit mijn vermogen

 Wat levert beleggen mij op? Ook na inflatie!

 Is het verstandig om een vermogensbeheerder in te schakelen?

Gratis huishoudboekje en financieel plan!

Maak een gratis account aan in het onafhankelijke platform MijnGeldzaken.nl.

GRATIS financieel plan

Start nu!