MijnGeldzaken.nl maakt gebruik van cookies – Klik voor meer informatie Accepteren

Samenwerking IEXGeld en MijnGeldzaken.nl

« Terug naar alle persberichten

IEXGELD en MijnGeldzaken.nl werken samen om consument wijzer te maken in de persoonlijke financiële situatie.

- Persbericht -

‘Samenwerking IEXGeld en MijnGeldzaken.nl.’

Amsterdam, 28 juni – IEXGeld en MijnGeldzaken.nl gaan samenwerken om consumenten meer informatie en inzicht te geven in de persoonlijke financiële situatie. Krachten worden gebundeld om op toegankelijke wijze consumenten te voorzien van informatie en instrumenten, om de geldzaken goed te regelen. MijnGeldzaken.nl is het eerste platform waar consumenten een volledig persoonlijk financieel plan kunnen maken en direct advies kunnen vragen aan een onafhankelijk adviseur. Deze instrumenten zijn nu ook toegankelijk via IEXGeld. Artikelen over persoonlijke financiën van IEXGeld zal MijnGeldzaken.nl aan haar gebruikers aanbieden.

 

IEXGeld geeft consumenten op begrijpelijke wijze informatie over actuele zaken op het gebied van persoonlijk financiën. Hoe dit concreet uitwerkt op de persoonlijke financiële situatie, tot en tijdens pensioen, is te zien in MijnGeldzaken.nl. Door samen te werken willen IEXGeld en MijnGeldzaken.nl nog beter invulling geven aan de behoefte bij consumenten naar informatie over geldzaken die is afgestemd op de persoonlijke situatie.

 

In 2012 toonde Montmarquette & Viennot-Briot, in een wetenschappelijk onderzoek al aan dat consumenten die advies hebben ingewonnen, gemiddeld genomen een gezondere financiële huishouding hebben dan consumenten die dat niet hebben gedaan. Geadviseerde consumenten hebben gemiddeld genomen lagere schulden, meer vermogen en betere voorzieningen getroffen. En misschien nog wel het belangrijkst; zij ervaren rust doordat zij weten dat hun financiën goed zijn geregeld.

 

Ook een eigen onderzoek van MijnGeldzaken.nl toonde in 2014 aan dat een fors deel van de Nederlandse bevolking aangeeft baat te hebben bij een onafhankelijke jaarlijkse financiële keuring, een ‘APK voor geldzaken’. Zeven op de tien vindt een Financieel Periodieke Keuring (FPK) een goed idee, maar geeft ook aan daar niet te veel voor te willen betalen (minder dan 350 euro).

 

Via MijnGeldzaken.nl kunnen de gebruikers de gevolgen van keuzes zelfstandig evalueren. Bij vragen kan men direct advies inwinnen bij een onafhankelijk adviseur naar keuze die online beschikbaar is. Doorat de gebruiker veel zelf kan doen blijven de kosten van advies laag.

  

MijnGeldzaken.nl toont het persoonlijke financiële plaatje

Het platform MijnGeldzaken.nl geeft via stoplichten, grafieken en infographics een totaalbeeld van de persoonlijke financiële situatie van een gezin. Hierin worden alle factoren meegenomen, zoals hypotheek, pensioen en vermogensgroei. De financiële gezondheid wordt gemeten (APK voor geldzaken), waarbij rekening wordt gehouden met risicoscenario’s als arbeidsongeschiktheid, werkloosheid en overlijden. Ook de invloed van persoonlijke keuzes op de financiële toekomst worden via het platform inzichtelijk gemaakt. Tips geven aan hoe de situatie tot en tijdens pensioen verbeterd kan worden. Waar nodig geven onafhankelijke adviseurs, via o.a. de online advieskamer, gebruikers advies. Dit advies kan relatief goedkoop gegeven worden doordat de consument al veel zelf heeft gedaan.

Met dit platform loopt Nederland voorop. Het is het enige onafhankelijke platform in de wereld die financiële planning, online financieel advies en een online huishoudboekje (inclusief koppeling banken en vergelijking met Nibud) geïntegreerd aanbiedt. Het platform geeft hiermee invulling aan het door de AFM gewenste financiële dashboard voor consumenten.

 

 

 


Deel dit artikel