MijnGeldzaken.nl maakt gebruik van cookies – Klik voor meer informatie Accepteren

Financiële APK, nu gratis voor iedere Nederlander

« Terug naar alle persberichten

Financiële APK toont de financiële gezondheid in de toekomst

De AFM stelt voor om een wettelijke ‘APK’ te regelen voor je persoonlijke financiën. Op die manier moeten consumenten meer inzicht krijgen in hun financiële situatie. Ook op het moment dat ze met pensioen gaan. Een financiële onderhoudsbeurt dus met als doel inzicht en overzicht. Niet alleen over pensioen maar ook andere financiën zoals hypotheken, spaargeld en beleggingen. MijnGeldzaken.nl biedt dit via een compleet financieel dashboard dat gratis te gebruiken is. Met een financiële APK wordt de consument duidelijk gemaakt of de financiële toekomst goed geregeld is of dat men wat moet doen. Hierbij wordt ook gekeken naar de risico's van overlijden en arbeidsongeschiktheid. Via een vorm van robo-advies worden tips gegeven hoe problemen mogelijk op te lossen zijn.

Online overzicht en inzicht

MijnGeldzaken.nl is een platform ontwikkeld vanuit de gedachte dat consumenten meer instrumenten moeten krijgen om inzicht te krijgen in de persoonlijke financiële situatie. Zelf doen waar het kan, advies wanneer het moet is het motto. Een landelijk netwerk van onafhankelijke adviseurs is aangesloten om waar gewenst consumenten van advies te voorzien.


Lagere advieskosten
Een groot deel van de tijd van een adviseur die een financieel plan moet maken of over een hypotheek moet adviseren gaat zitten in het inventariseren van de bestaande producten. Het verzamelen van alle stukken en het verkrijgen van een overzicht is een behoorlijke klus en draagt bij aan de hoge kosten. Via MijnGeldzaken.nl kan de consument het zelf. Financieel advies wordt hierdoor veelal 50% goedkoper.


Deel dit artikel