MijnGeldzaken.nl maakt gebruik van cookies – Klik voor meer informatie Accepteren

Winnaar PensioenWegwijzer

« Terug naar alle persberichten

MijnGeldzaken.nl is winnaar van de PensioenWegwijzer 2016. Jetta Klijnsma overhandigde de prijs.

Nijkerk 4 november 2016 – Het consumentenplatform MijnGeldzaken.nl heeft op 3 november de PensioenWegwijzer 2016 gewonnen. De wedstrijd is een initiatief van Wijzer in Geldzaken en is georganiseerd in het kader van de Pensioen3Daagse. De vakjury, voorgezeten door Jetta Klijnsma (staatssecretaris Sociale Zaken en Werkgelegenheid), vond het platform MijnGeldzaken.nl een overtuigende winnaar. De inzet van het platform bij werkgevers, de online en offline mogelijkheden en de resultaten die worden behaald om deelnemers inzicht te geven, ook bij lager opgeleiden, werden daarbij specifiek genoemd. MijnGeldzaken.nl biedt de consument integraal inzicht in de persoonlijke financiële situatie tot en tijdens pensioen. Medeoprichter Rick Wassenaar nam de prijs in de categorie tot 30 medewerkers in ontvangst.

In actie
Extra aandacht heeft de jury besteed aan gedragswetenschappelijke aspecten van de aangeboden oplossing. De jury benadrukt dat MijnGeldzaken.nl mooie resultaten heeft gehaald om consumenten werkelijk actie te laten ondernemen, ook bij lager opgeleiden. MijnGeldzaken.nl maakt de gebruiker, aan de hand van rode, groene en oranje stoplichten, snel duidelijk of er reden is om in actie te komen. De consument krijgt daarbij direct een aantal tips aangereikt voor mogelijke aanpassingen. De consequenties van deze aanpassingen kunnen door het systeem worden doorgerekend of worden besproken met één van de aangesloten adviseurs.

Inzicht via werkgevers
Voor veel consumenten blijkt de drempel nog te hoog om zelfstandig te starten. FinBase biedt daarom steeds vaker financieel inzicht via werkgevers. Vanuit goede pensioencommunicatie of om medewerkers meer inzicht te geven in de keuzes om op gezonde wijze de eindstreep te halen. Dit vond de jury een slimme combinatie.

Compleet platform
MijnGeldzaken.nl is een vrij toegankelijk platform. Naast een huishoudboekje dat de huidige uitgaven in beeld brengt, toont het ook de financiële situatie van de gebruiker in de toekomst. Daarbij wordt rekening gehouden met het huidige inkomen, het verwachte pensioen, de uitgaven, schulden en vermogen. Ook is het mogelijk om keuzes te evalueren. ‘Wat zijn de consequenties als ik eerder stop met werken, een nieuwe baan neem, een huis koop of korter ga werken?’ De consument wordt door MijnGeldzaken.nl in staat gesteld zelf de regie te nemen en biedt de mogelijkheid daar desgewenst een onafhankelijk adviseur/financieel planner bij in te schakelen.