Verwerken van uw belastinggegevens

U gaat nu de gegevens zoals bekend bij de Belastingdienst inlezen. Het gaat hierbij om bijvoorbeeld uw inkomen en spaar- en beleggingstegoeden. De Belastingdienst noemt dit de 'Vooraf Ingevulde Aangifte' (VIA) die u gaat gebruiken om snel inzicht te krijgen in uw financiële toekomst.


1. Download uw gegevens

Klik op knop ‘VIA-bestand downloaden’. Kies dan ‘voor uzelf’. Login met uw DigiD en download het bestand van uzelf en sla dit op. Doe dit eventueel ook voor het bestand van uw partner. Let op: Open dit bestand niet, maar ga direct naar stap 2!

VIA-bestand downloaden

Hulp nodig? Bekijk hiernaast het filmpje.

2. Verwerk het bestand

Klik op onderstaande selecteer knop en kies dan het betreffende VIA-bestand dat u net hebt gedownload (bestand van uw partner niet verplicht). Het bestand wordt vanuit privacy en veiligheid niet naar ons verzonden. Het wordt uitsluitend gebruikt voor het eenvoudig aanmaken van een account.

Bestand van uzelf
Bestand van uw partner

3. Controleer uw gegevens

Klik nu op de groene knop verder. U dient dan de gegevens te controleren en vult deze waar nodig aan. Daarna wordt uw eerste financiële plan van uw gehele huishouden gemaakt inclusief een financiële APK berekening.Hoe haal ik mijn VIA bestand op?


Bekijk de stap voor stap uitleg via onderstaande video.